Пирин прекъсна серията си от осем мача без победа, след като записа минимална победа като гост на Черно море с 1:0. Единственото попадение в мача вкара Конър Хендерсън в последната минута на даденото от съдията триминутно продължение на второто полувреме. 

Двата отбора изиграха изключително слабо първо полувреме, в което не успяха да създадат нито една чисто голова ситуация. 

Единственото положение през първата част бе далечен неточен удар на Атанас Зехиров в 39-та минута. През първото полувреме домакините направиха и една принудителна смяна в 16-та минута, когато Орлин Старокин бе заменен от Стефан Станчев. 

През втората част двата отбора показаха доста по-добра игра. В 52-ра минута на мача бе отправен и първият точен удар в мача. Антон Огнянов от домакините стреля опасно по диагонал отляво, но вратарят на Пирин Благой Макенджиев успя да избие. Минута по-късно Георги Илиев от чиста позиция в наказателното поле на гостите стреля над вратата. В 58-та минута Тодор Траянов от гостите стреля много опасно от 20-тина метра, но топката излезе в аут. В 61-та минута Ондрей Супуп успя да намери в наказателното поле на гостите Георги Илиев, който успя да овладее топката, но стреля много неточно от около 6-7 метра разстояние. В 69-та минута Атанас Зехиров можеше да вкара гол за домакините, но след удара му по диагонал отляво топката премина на сантиметри встрани от вратата. В 72-та минута Мариян Огнянов стреля опасно отляво, но топката отново премина встрани от вратата на Пирин. В третата минута на даденото от съдията продължение Конър Хендерсън реализира победния гол за гостите след прекрасно изпълнение на пряк свободен удар.