Отборът на Пирин приема Етър в решителен мач реванш от плейофите за оцеляване в Първа лига. Първият двубой във Велико Търново приключи с успех за домакините с 2:1, което ги фаворитизира за сбъсъка в Благоевград, но пък голът, който „орлетата“ отбелязаха те запази надеждите им за ответния мач.

Победителят от този двубой ще срещне един измежду тимовете на Дунав и Витоша, които се срещат в решителен мач за оставане в Първа лига.

Мачът между Пирин и Етър е днес от 20,30 часа на стадиона в Благоевград и може да го гледате пряко в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg пък може да го проследите минута по минута.

Пирин Благоевград вече в 9 поредни ача не успява да запази вратата си суха, като за последно го направи на 8 март т.г. при домакиската победа с 1:0 над Дунав. Тимът ще изиграе стотния си мач след своето завръщане в елита през сезон 2015/16 г. Румен Сандев е футболистът с най-много шампионатни срещи за орлетата в този период – 84, следват Антон Костадинов – 76 и Юлиян Попев – 75.

Пирин не спечели нито едно от последните си 4 домакинства – 1:2 срещу ЦСКА, 2:5 срещу Славия, 0:2 срещу Черно море и 2:2 срещу Витоша

В продължение на 18 последователни шампионатни мача Етър неизменно допуска голове. За последно запази мрежата си чиста на 4 ноември 2017 г. при домакинско 2:0 над Витоша.

С Красимир Балъков начело Етър не загуби само едно от шестте си гостувания през календарната година – на столичния стадион „Георги Аспарухов”, където направи 1:1 с Левски.

Левият бек Димо Атанасов е най-добрият подавач в състава на болярите през сезона – има вече 6 голови паса, с които е част от Топ 15 в класирането по асистенции в лигата.