Пирин Благоевград загуби с 1:2 от шестия в украинския футболен елит Ворскла Полтава в първата си контрола на лагера в Турция.

Българите започнаха силно срещата и още в осмата минута Кристиан Кощърна се разписа с удар по тревата от десетина метра след асистенция на Орлин Старокин.

Благоевградчани продължиха да контролират мача с агресивна игра и висока преса, но в края на полувремето след две грешки в отбрана допуснаха обрат.

В 40-ата минута Артур Загорулко изравни, след като засече от непосредствена близост центриране от фаул на Сергий Мякушко.

Секунди преди почивката лошо отбита топка от защитниците на Пирин попадна в краката на Дмитро Хльобас, който с удар от границата на пеналта вкара за 2:1 за Ворскла.
Пирин натисна през второто полувреме. Владислав Златинов беше най-близо до изравняване след час игра, но опасният му удар от дъгата пред наказателното поле беше спасен от вратаря на съперника.

Украинците също имаха своите шансове, като в 83-ата минута Алешандре Ханс изби топката от голлинията след разбъркване в наказателното поле на Пирин.

Следващата проверка за благоевградчани е на 2 февруари от 16.00 часа българско време срещу руския Нефтехимик Нижнекамск.

Възпитаниците на Милен Радуканов имат планирани още три контроли -
на 5 февруари срещу Раднички Ниш (Сърбия), на 7 февруари срещу Аланияспор (Турция) и на 9 февруари срещу Медз Легница (Полша).

Стефан Дамянов, специален пратеник на Gong.bg в Турция