Пирин Благоевград ще стартира нормално сезон 2017-18. За това гарантира кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, който на нарочна среща с футболистите и ръководството на клуба днес потвърди осигурен бюджет за отбора и предстоящото му участие във второто издание на Първа лига. 

"Орлетата" ще разчитат на същия бюджет, с който разполагаха и през последните няколко години, като от общинската хазна се очакват постоянните 700 000 лева, а останалите постъпления от реклама и телевизионни права ще са в интервал между 300 – 500 000 лв. Оставащите и нужни средства от близо милион лева ще бъдат осигурени от кмета Атанас Камбитов. 

Бойкот за пари в Пирин, но треньорът е оптимист

Факт е, че в тази сложна ситуация за клуба, доста фирми и бизнесмени отказаха финансова помощ. Основен спонсор на Пирин, какъвто беше до момента Благоевград-БТ, също няма да оказва подкрепа в близкото бъдеще. 

Въпреки трудностите, ръководството на клуба и лично кмета д-р Атанас Камбитов увериха привържениците на Пирин, че отборът ще бъде отново стабилен, както и непреодолим фактор на терена, какъвто беше през миналия сезон. 

Пирин започна с един нов и двама на проби

Орлетата заминават на лагер в Банско в неделя вечерта, като тренировките ще бъдат водени на градския стадион в Разлог. 

Утре, от 11 часа на базата в Рилци, Пирин играе срещу новия член на Втора лига Струмска Слава Радомир. 

Във вторник пиринци ще играят контрола в Благоевград срещу отбора на Витоша Бистрица с начален час 18,00.