На полувремето, Дунав - Пирин, 0:0. Няколко опасни положения през първата част.

В 20-ата минута Васил Шопов създаде ситуацията с пробив към дъгата, при който пусна топката успоредно на дъгата.

Никой от футболистите на Пирин не я пресече и така Андреас Васев стреля от около 20-21 метра.

Изстрелът му обаче премина на поне метър покрай десния стълб.


Минута по-късно Христо Лемперов проби по десния фланг и центрира ниско в наказателното поле. Васил Шопов стигна

до топката и отправи шут, в който не успя да вкара много сила. Георги Георгиев не успя да улови и трябваше да парира добавката на Шопов, който този път се хвърли на шпагат.


В 25-ата минута бе и първото по-опасно положение на сметката на Пирин. Суда изпълни корнер отляво по атаката, а при близката греда Ничев с глава плъзна кълбото към

вратата. Мартин Луков изби с две ръце, а последва шут на Сандев, блокиран от бранител в син екип. Накрая Антон Костадинов шутира от дъгата, изпращайки кълбото високо над гредата.


Натискът на домакините продължи и в 29-ата минута Конър

Хендерсън, застанал да изпълнява отдясно по атаката, не центрира, а пусна силен пас по тревата към точката на дузпата. Това хвана защитата на Дунав в крачка, а Башлиев имаше цялото време да се нагласи. Защитникът обаче отправи разочароващ шут над гредата.


Отново от статично положение в 31-ата минута Пирин застраши вратата на съперника. Конър Хендерсън центрира от поредния фаул, като изсипа топката към вратарското поле. Никой от скочилите играчи не игра с нея, а тя тръгна към долния десен

ъгъл, което принуди Луков да избива в ъглов удар.


Вижте всички най-интересни положения от първото полувреме във видеото.