Време е за дерби! Време е за дербито на Пловдив! Локомотив и Ботев се изправят един срещу друг на "Лаута" в неделя от 15 ч.

Дерби, което разделя дори семейства в буквалния смисъл. Братята ще бъдат врагове, поне на терена. Вратарят на Локомотив Пловдив Илко Пиргов и защитникът на Ботев Димитър Пиргов.

„Това е мачът на сезона за хората в Пловдив, най-вече за нашите фенове. Според мен това дерби се печели с желание, с хъс, с раздаване на 100%. Разбира се, трябва и малко спортен шанс. Винаги, когато се изправяме един срещу друг на терена е интересно. Пожелавам си успех за Локомотив. Желая успех и на брат ми, но след този мач“, откровен бе Илко.

„Мисля, че пловдивското дерби не отстъпва по нищо на софийското. Двата отбора са добри и очаквам да се получи един истински спектакъл. Най-важното е характерът и колективът в тези мачове. Всички на терена трябва да си помагат и да бъдат като едно цяло. Много пъти съм се срещал с него на терена. Все още нямам победа срещу него, но се надявам в предстоящото дерби да бъде първата за мен“, коментира Димитър.

За да стигнат дотук, двамата тръгват от един много задължаващ регион – македонският, или по-точно казано от улиците на Гоце Делчев.

„От малки сме по улиците с топките. Израснали сме покрай футболисти, всеки ден бяхме на стадиона. Покрай него и аз се запалих и виждаме, че това се превърна в наша професия“, продължи по-малкият брат.

„Приличаме си по характера. И двамата играем футбол от малки. И двамата израснахме без да сме били в някаква известна фамилия. И двамата от малки сме сами и се борим. Аз имах щастието да стигна и до ЦСКА, играх и в Литекс след това. Големи български отбори. Брат ми пък игра в Левски. Мисля, че има още 4-5 години във футбола, в които може да даде много“, сподели пък от своя страна Илко Пиргов.

Какво казаха още двамата братя може да видите и чуете във видеото.