Двама доказани специалисти с богато минало в Клуба се завръщат на работа в детско-юношеската академия на Ботев Пловдив, информираха от клуба.
 
Дългогодишният футболист и треньор на Ботев Петър Пенчев и колегата му Румен Байрев подновяват работата си с талантите от „жълто-черната” школа от новия сезон.
 
Бившият защитник на „канарчетата” поема работата с набор 2002, който през миналия сезон триумфира с републиканската титла в своята възраст, а през новата кампания ще се състезава в Елитната група до 17 г.
 
Румен Байрев, който е част от златната генерация на Ботев през 80-те, ще води състава на родените през 2005-та таланти.
 
Директорът на ДЮШ на Ботев Иван Цветанов приветства завръщането на двамата опитни специалисти:
 
„Доволен съм, че Петър Пенчев и Румен Байрев приеха поканата да се върнат при нас. Двамата са доказани професионалисти, които освен всичко друго притежават и висока квалификация. Убеден съм, че привличането им ще се отрази позитивно на работата в школата и развитието на нашите юноши”, коментира шефът на клубната академия.
 
„През новия сезон продължаваме да следваме утвърдената през последните години методика. В състава на първия отбор вече има няколко момчета от школата и силно се надявам някои от тях да покажат характер и да се утвърдят като постоянна част от представителния тим.”
 
„Това трябва да бъде знак за останалите момчета в школата, че вратата на мъжкия състав е отворена и единствено от тях зависи дали един ден ще заслужат мястото си в елита на българския футбол с екипа на родния им клуб”, допълни Цветанов.