Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев сподели подробности по изграждането на новия Сектор В на стадиона в Разград. Първата копка бе непосредствено преди началото на мача срещу Пирин, а Петричев сподели, че още през юни секторът трябва да е в експлоатация.

"Изключително съм щастлив от този момент, тъй като Сектор В е много важен за нашите фенове. Това е трибуната, в която най-верните привърженици на Лудогорец са гледали стотици мачове на своя отбор и са виждали много победи, Тази трибуна ще бъде затворена временно, но за много кратко време”, заяви Петричев.

„През юни предполагам, че новата трибуна ще е готова. Тя ще прилича изцяло на трибуна Моци, един изключително красив сектор, функционален, с козирка, със зони за кетъринг, където можеш да дойдеш със своите деца, да изпиеш една освежителна напитка и да се чувстваш както трябва, наблюдавайки играта на любимия си отбор.”

„Това е един много голям проект на Лудогорец, който бе стартиран със строежа на трибуна „Моци”. В края на миналата година подписахме договор за концесия и в най-кратки срокове започваме да изпълняваме ангажиментите си по договор. Дори на хората, които проявиха песимистични нотки, показахме, че Лудогорец е един устойчив проект, който се развива по план.”

„Малко над 3500 места ще има този сектор, но когато приключи пълната реконструкцията на стадиона общо ще има 12500 места като голяма част ще бъдат покрити с козирка. Едно изключително съоражение, което ще приема мачове от най-висок ранг. Ще се радваме да приемаме мачове тук. Това е нашият дом и тук се чувстваме най-добре.”

„За стойността на проекта ще оповестим по-късно, защото знаете, че в един строеж, понякога има допълнителни разходи. Нашите собственици изпълняват това, което го поемат като ангажимент.”

„По ангажимент, който имаме по договор е за 18,5 милион, но при всички положения ще прехвърли 20 милиона. Колко ми е трудно да каже. Виждаме доста неща, които ще опитаме да внедрим, така че проектът може малко да се оскъпи.”

„Седалките са прибрани, но има идея част от тях да бъдат дарени на стадиона в Хитрино. Подсказаха ни го наши приятели, които бяха на церемонията в Хитрино днес. С удоволствие и ние ще помогнем, може би около 150-200 седалки са необходими на хората там и с удоволствие ще им ги предоставим”, допълни Петричев.