Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев отхвърли слуховете за евентуална треньорска рокада в отбора, а наставникът Георги Дерменджиев има изключително сериозен принос за успехите на тима.

„Как да оценяваме работата на Дерменджиев? Един гол не ни достигна, за да влезем в плейофа на Шампионската лига. Бяхме много близо. Малко и съдбата беше срещу нас. Ако си спомняте изявлението на нашия собственик в официалния му профил в социалните мрежи, и той бе доволен от преставянето на тима. За мен е много рано да се правят генерални оценки, но Дерменджиев има изключително сериозен принос за успехите на Лудогорец и не може така с лека ръка да му се прави анализ и да му се гледа съдбата, заради някои временни несполуки. За мен не е сега моментът. Той има доста работа пред себе си. Играем в доста сгъстен цикъл сряда -събота", каза Петричев по темата.

Попитан за спекулациите, които свързват Мирча Луческу и Димитър Димитров - Херо с Лудогорец, Петричев отговори: "Аз не знам такова нещо. По принцип при разклащане на отбора е стандартно да се появяват слухове за треньорски смени, но който познава поведението на Лудогорец знае, че не правим резки движения заради един мач или временна несполука", коментира още Ангел Петричев в предаването „Домът на футбола” по DIEMA SPORT.

По повод трансфера на Джонатан Кафу в Бордо, Петричев заяви: „Доволни сме разбира се. Това за нас е изключително голям успех, защото пореден наш играч ще играе в едно от най-силните първенства в света. Бордо е именит клуб. За нас е чест наш играч да облече фланелката на този велик клуб. Радвам се, че Кафу се показа като изключително добро момче, сериозен професионалист и лоялен към Лудогорец, и направи такъв трансфер.”

„Не бих правил такъв коментар, ако Кафу бе продаден по-рано, защото в бизнеса и футбола няма „ако”. Нещата си имат своя момент, в който трябва да се случат. Да, към него имаше голям интерес. Ние не правим резки движения при трансферите. Искаме отборът да е боеспособен и да постига целите си, а от друга страна офертата трябва да задоволява и клуба, и футболиста, а и да е в първенство, където ще развива качествата си. Очевидно това е била съдбата и това е бил моментът, в който да се случи трансферът. Нещата се развиха бързо – от неделя до вчера, когато бе финализиран”, добави още Ангел Петричев и още:

„Знам каква е трансферната сума – изключително добра за стандартите за България, най-високата трансферна сума към момента. Няма как да я кажа, защото имаме клаузи за конфиденционалност. Офертата задоволява и Лудогорец, и играча. Професионализмът изисква да запазим в тайна тези неща.”

„Невлизането в Шампионската лига няма общо с продажбата на футболисти. Двете неща нямат нищо общо. Ние в никакъв случай не сме се успокоили още от отпадането от надпреварата за Шампионската лига. Това бе голямата ни цел. Да, наясно сме, че не сме абонирани за Шампионската лига. Може да се каже, че влизането на български отбор в Шампионската лига е бонус, това е много голям успех. За съжаление не успяхме тази година да го направим. Собствениците са казвали, че финансовото бъдеще на клуба не зависи от участието в Шампионската лига. Достатъчно пари изкарахме от участието в евротурнирите, но нашите собственици направиха сериозни инвестиции и продължават”, коментира изпълнителният директор на разградчани.

„Вярвам, че Лудогорец ще домакинства в групите на Лига Европа в Разград. Разбира се, ако се класираме. С пускането в експлоатация в сектор В и подобренията, които правим на стадиона, мисля, че няма да има проблеми да играем там. Очакваме разрешителното за ползване на новата трибуна. Инспекцията от УЕФА миналата седмица бе доста сериозна. Бяха много доволни от съоръжението. Това са хора, с които сме работили по организацията на мачове от Шампионската лига и те знаят, че сме сериозни и работим. Нереално им изглеждаше, че сектор В ще е готов. Има някои дребни неща, които трябва да направим. Хубавата новина за журналистите е, че вече имаме изключително удобна ложа за мачовете. Смятам, че можем да предоставим доста добри условия да работа на журналистите”, каза Ангел Петричев, а на въпрос каква цел може да си постави Лудогорец при влизане в групите на Лига Европа, отговори:

„Когато миналата година си поставихме за цел излизане от групите на Шампионската лига доста хора ни се присмяха, но видяхте, че бе по силите на нашия тим. Това бе един безпрецедентен успех, който остана леко неглижиран. След като го направихме, тези момчета са същите, качеството на отбора е същото и смятам, че можем да си поставим за цел продължаване в елиминационната фаза. Но нека първо прескочим прейофите. Ще се опитаме да внушим на момчетата, че трябва да подходят сериозно към тези мачове.”