Футболистът на Ботев Пловдив Стивън Петков коментира успеха над Ботев Враца с 1:0 в мача от 13-ия кръг на Първа лига. Петков изрази своето мнение, че пловдвчани не се представят според очакванията към тях, но все пак подчерта, че треньорите трябва да коментират тази тема. Иначе Петков сподели, че според него онова, което е помогнало на „канарчетата“ да вземат трите точки, е било търпението, което са проявили.

Петков вкара победния гол и грабна приза „Играч на мача“ в анкетата на Gong.bg. Петков реализира шести гол от старта на кампанията в майсторския ни ешелон.

„Помогна ни това, че най-вероятно бяхме търпеливи. Първоначално се увлякохме по играта на Ботев Враца - с дълги топки, но бяхме търпеливи и изчакахме момента си. Така взехме трите точки в един труден мач“, започна Петков пред DIEMA SPORT.

„Помагам си аз сам на себе си. Гледам да се абстрахирам от страничните фактори. Старая се да правя това, което работя. Мисля, че по най-добрия начин го правя. И това дава резултат. Това е радващо за мен“.

„Всички виждаме, че отборът (бел. ред. - Ботев Пловдив) не играе по начина, по който трябва в доста от мачовете, но си има треньори, които да питате. Това е мое лично мнение и виждане. Радващо е, че взимаме мачовете“, добави футболистът.