Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев коментира нулевото равенство срещу Лудогорец в мача от 28-ия плейофен кръг на Първа лига. Специалистът обясни, че иска отборът да показва такава игра и занапред и допълни, че „червените“ не правят фокуси, а тренират много.

„Видя се един добър мач, бих казал стойностен футбол и двата тима играха добре. Ние имахме инициативата първото полувреме и началото на второто. След това, което не ми хареса, по-точно не съм доволен, създадохме 3 чисти голове положения и бе редно да отбележим поне едно. В началото на второто пак имахме ситуация и след това и умората си каза думата. След това Лудогорец имаха техния шанс в една ситуация, в която можеше да отбележи“, започна Пенев пред DIEMA SPORT.

„Искам така да играе отборът. Ние винаги се съобразяваме с противника, силни, слаби качества. Важно е обаче ние какво ще направим. Искам такъв отбор да виждам с нападателен футбол, не съм недоволен, но бих искал да вкараме поне едно или две положения, а по този начин вървиш и към спечелване на мач. ОК, ще го оставим за другите мачове“, каза още Пенев.

„Ние не казваме, че срещу нас играе посредствен отбор. Те имат изграден тим, работил много години, футболисти от дълго време тук с добри качества, така че не са слаби футболисти“.

„Ние запазихме суха мрежа не само в тези два мача, а в предишните три. Тренираме, фокуси не правим. Това е, трябва да се тренира и да се надгражда“.

„Имаме други играчи, подготвени сме за това. Очаквахме да има показване на картони, но отборът се представи много добре“.

„Не можахме да спечелим. Имахме тази възможно. Можеше и да загубим, аз съм реалист. Битката продължава, оставам много мачове. Всеки трябва да внимава, както ние, така и останалите. Не се отказваме от целта“, допълни Пенев.

За финал треньорът на „червените“ коментира жребия за полуфиналите за Купата на България: „Оптимистично гледам за Ботев Пд, разбира се, че ще сме готови за двата полуфинала“.