Бившият спортен директор на Левски Станислав Ангелов заяви, че сам е напуснал поста си, а не е бил принуден да го стори. По думите на Пелето със спекулациите около „синия“ клуб се прекалява и това му е дошло в повече. На специално организиран брифинг бившият футболист бе категоричен, че няма конфлинт с треньора на тима Елин Топузаков и изобщо, с когото и да било в клуба.

Ангелов ще продължи да работи в Левски, като ще се завърне на предишната си позиция - шеф на школата на Раковски. 

„Вече не съм спортен директор на Левски и държах да застана откровено и лично да изясним ситуацията. Не ми харесва начинът, по който си тръгват други от клуба, аз не си тръгвам все пак", каза Ангелов на специална пресконференция. „Не ми харесва, че се прекалява със спекулациите, тезите и темите. Все пак всички знаем колко е важно за "синята" общественост кой е ръкводител, кой каква длъжност заема, какви отгоорности има. Аз лично и самостоятелно се оттеглям от поста. За мен българският футбол не е готов за това, което след време ще се развие. Сега трябва повече работа с децата и то сериозна и отговорна. Тази игра с чужденците - да идват и да си отиват - не е сериозна. Ние трябва да работим с младите. На този етап бе хубаво да мина през тези процеси, да видя как функционира системата. Но определено не е моето. Цялата ми любов трябва да бъде насочена в друга посока“, добави Ангелов.

„Няма кой знае каква причина да поискам да се оттегля. Моята визия е да се изграждат повече деца. Сега като гледам трябва да се работи тип Лудогорец. Човек трябва да обича работата си. Аз се стараех“, продължи Пелето.

„В никакъв случай не съм имал несъответствия с ръководството. Ние съумяхме да създадем организация, политика. Вчера играха и млади момчетата в контролата ни с Уйпещ. Но трябва много работа в школите и отдаденост“.

„Като цяло най-вече се занимавахме с някакви външни намеси и напрежения. Имаше спекулации и външни коментари. Аз от работа не се плаша. Проблемът е, че кой знае колко не можем да променим процеса и става безсмислено в един момент. Багодаря на ръководството, че ми дава възможност да доразвия това, което имам като виждания. Мислех, че като спортен директор ще мога да доразвия философията си за школата, но се оказа съвсем друго – че няма време. За мен Боримиров е чудесен ръководител. Той знае какво е правено до сега. Няма драми и интриги. Вчера играха добре момчетата“, допълни Ангелов.

„Няма конфлинк между мен и Топузаков. Няма на каква база да има такъв. Ние сами си знаем какво и как се е случвало. Винаги сме били в добър синхрон с него и останалите ръководители. Има си Управителен съвет, той взима решенията. Няма драми, няма да правя мениджърски агенции. Ще се старая да създавам нови кадри за Левски. Ще се опитам да изградим школата на Раковски по-сериозно. Искаме да направим подобрения. Такива трябват и на Герена. Трудно е в ледниковия период да се провеждат тренировки“, обясни още Пелето.

„В крайна сметка ние въртим, сучем и като видим, че децата не са готови, пак опираме до чужденци. Всичко, което сме говорили с треньора, всички трансфери сме договаряли ние. Антон Огнянов аз го договарях, момчето от Либерия също. Ние всички работихме по това. Нямам против този процес, той явно е неизбежен. Но моята философия е, че усилията трябва да се хвърлят генерално в школата“, изложи още от аргументите си бившият футболист.

„Ние нямаме избор. Самият отбор, за да функционира, трябват приходи. Трябва да има хора на стадиона. Не ми е приятно това, че трибуните пустеят. Прави се оптималното, за да се постигат тези резултати от сега. Има доста българи в състава, има и чужденци. В България е занемарена работата с децата, сега леко се възражда, но има нужда от още време, за да дойдат резултатите. Няма разочарование. Това е безценен опит, който натрупах в последните месеци. Вярвам, че този опит ще донесе положително настроение у мен и ще има влияние върху бъдещата ми работа“.

„Има всякакви моменти, особено когато си нов. На моменти се чудиш защо се случва това. В крайна сметка като тегля чертата – по време на сезона нещата вървяха добре. Ако се беше променило нещо драстично, може би щеше да има отпечатък и върху играта. Затова сега е прекрасен момент за смени. Няма мачове, спокойно е. Няма драма. Мен ме сложиха едни шефове, после дойдоха други. Имаше елемент да се доверим ли, или не. Има условности, които спираха шефовете дали да ми се доверят. За мен в този процес не е имало драма, защото резултатите като игра и резултат не бяха лоши. Имаше специалисти, които критикуваха, но ние имаме един слаб мач с Локо Пд у дома. Аз не бях тук тогава. Преговарях с един състезател, който после взе Астана. Всичко си вървеше нормално. Не е имало драми и разправии“, сподели Ангелов.

„За сега всичко в Левски върви нормално и е финансово обезпечено. Поне, докато бях в тези процеси, всичко бе нормално. Но аз искам да създам нещо, което да остане след мен. Ако можем да създадем хора, чудесно. Така се прави по света. Ние още не сме осъзнали колко важно е това. Не всеки ще стане футболист, но ако всеки се научи да е дисциплиниран и отговорен...ние сме малка част от веригата, но ако всички така разсъждават, ще започнем да ставаме немска нация. Ние сме даровити като народ, но трудно работим в колектив и трудно пренебрегваме егото в името на общото благо. Това ще се опитаме да изграждаме. Това е генералната ни идея. Когато последната година играх в Левски, помолих това да се случи. Благодаря на Гонзо, че ми даде възможност да градя базата на Раковски и да правя нещо различно. Боримиров сигурно е поставил изисквания като е поемал поста. Трансферите, които сме искали да направим, сме ги направили. Яблонски идва от отбор, в който заплатите са много по-големи. Огнянов също е играл при добри условия. Моята идея е, че трябва да се търсят играчи жадни за успехи. Никога човек не трябва да е задоволен от резултатите. Винаги трябва да имаш нови цели и амбиции. Като цяло виждам, че се задържа това, което подхванахме през лятото. Това, което Боримиров коментира, по медиите, не съм говорил с него, той не е в София, но виждаме, че тенденцията се запазва. Резултатите няма да чакат никого. Радващо е, че ще предложат нов договор на Топузаков, за да работи спокойно“, коментира Ангелов.

„Не са готови младите, за да влязат напълно в първия отбор. Това, което стана с Бождар Краев, е прекрасно. Той не бе на сто процента готов, но тогава бяхме задължени да участва. Той израсна за година. Към днешна дата обаче не можем да си го позволим. Ако си треньор за 6 месеца, трябва да се докажеш. Едно младо момче ще сбърка няколко пъти. Тези деца трябва да имат къде да бъркат. Страхът от грешката често се набива в главите им и психологически не могат да издържат. Напрежението е голямо в Левски. Когато сбъркат в дадена ситуация, им се отразява психически. Това е в общи линии“.

„Не знаех за това съобщение на сайта, че Управителният съвет ме е освободил. Аз доколкото знам, първо напуснах УС. Ние се договорихме и след това вече процесите си текат. Няма драма, нито конфликт. Не е нужно да се търси. Излизам пред вас, за да коментираме това, което се случва. Четох, че ще правя агенция с Тонев-младши. Агент аз няма да ставам. Имаше много спекулации. Както Петрович си тръгна с един лист – аз не искам така. За мен е важно клубът да е стабилен и спокоен. Смятам, че на това трябва да учим и младите. Ако го направим, до 2-3 години ще имаме състезатели на европейско ниво. Процесът е дълъг. Имам уверението, че ще се обръща внимание на базата в Раковски. В последните години сериозно се работи там. Интересът към базата нараства. Постоянно се подобрява нещо – къде някой помогнал, къде друго. Всеки има отношение, докато съм там, вярвам, че процесът ще продължи“, разкри още Пелето.