За втори пореден пролетен мач Педро Еуженио е героят за Берое и беше избран за Играч на мача срещу Етър. Той реализира второто попадение в мрежата на великотърновци за успеха на тима му с 2:1 и това му осигури шампанското на GONG.BG.

"Труден мач, пак започнахме трудно, както последната седмица във Варна. Показахме обаче, че можем да вкараме два гола. Това е важна победа за Берое за преследването на Топ 6. Искам да благодаря на всички, защото аз вкарвам гол, но всички работиха много, за да се стигне до това, аз да отбележа", заяви Еуженио пред DIEMA SPORT.

Той не може да си обясни защо така се случва във втори пореден мач отборът му да получи ранно попадение в мрежата си, макар че впоследствие стига до пълния обрат и важните три точки.

"Не знам защо стана така да ни вкарат, може би имат повече самочувствие да играят в Стара Загора. Но ние отвръщаме бързо и това ни помага да изпълним указанията на треньора. Дай Боже да вкарвам всеки мач, това е много добре и за мен, и за отбора", сподели португалецът и коментира предстоящия мач с Левски в сряда на "Герена".

"Труден мач ще е с Левски, на "Герена" винаги се играе трудно. Имаме да работим още 3-4 дни и ще видим какво ще се случи в сряда в София", завърши португалският ас на старозагорци.