Отличната форма на Педро Еуженио в Берое през миналия сезон доведе до негов трансфер в турския Алтайспор през миналото лято. Португалецът вкара забележителните 16 гола в 31 шампионатни мача – факт, който не остана незабелязан от клуба от Измир. Последва преминаване във втора дивизия на Турция, където обаче нещата за Еуженио не потръгнаха.

Въпреки че бе един от най-добрите за новия си тим, португалецът не успя да се приспособи към начина на живот там. Това доведе до раздялата на Еуженио с Алтай и завръщане в Стара Загора, където самият той признава, че се чувства „като у дома си”.

Футболистът се завърна в далеч по-познатата му обстановка, а сделката се оказа както печеливша за него, така и за Берое. Еуженио не успя да се разпише в първите си седем двубоя за старозагорци след завръщането си през зимата, въпреки че на него се разчиташе много след трансфера на Боби Цонев в Интер Запрешич и тежката контузия на Вандерсон.

Напоследък обаче, феновете на Берое започнаха да виждат „истинския Педро”. Представянето на крилото рефлектира осезаемо и на представянето на тима в последните двубои.

Преди мача с ЦСКА утре обаче, Педро Еуженио бе искрен и сподели, че се надява след края на сезона да успее да осъществи трансфер извън пределите на България.

Чуйте още от любопитното интервю на португалеца в прикаченото видео.