Новото попълнение на Левски Паулиньо замина за Малта в компанията на Асен Букарев. Координаторът по спортно-техническите въпроси в клуба и младият бразилец отпътуваха рано сутринта за острова, а екип на Дарик радио ги изпрати. Бившият футболист на Коринтианс и Заря Луганск се съгласи да отговори на няколко въпроса, които му зададохме.

Официално: Бразилецът парафира с Левски

 -Какво мислите за възможността да играете в отбора на Левски?
-На първо място съм много, много доволен, че пристигнах тук. Ще преследвам всичките цели с клуба. Очакваме много работа, за да бъдем всички щастливи и да постигнем задачите пред клуба.

-Каква е Вашата форма в този момент, тъй като не сте играли от четири месеца?
-Аз тренирах постоянно в Бразилия и в моя бивш клуб. Логично е да ми липсва ритъма на мачовете. Сега предстои да тренирам здраво с топката, да участвам в приятелските мачове и да бъда готов за първия мач от шампионата.

-Какво знаете за отбора на Левски, за самия клуб?
-Знам, че съм в Отбора на народа в България. Запознат съм, че традициите на клуба са много сериозни. Той е сред най-силните и големи в страната. Радвам се, че продължавам тук.

-Какво искате да спечелите с Левски и синята фланелка?
-Целта е да спечеля всичко. Да спечелим шампионата, купата и да играем в Лига Европа. Искам да се представям добре и да спечелим всичко възможно с отбора.

Васко Панайотов: Роси иска само да му вярваме

-Коя е най-предпочитаната позиция за Вас на терена?
-Обичам да играя на всички позиции в атака. Адаптирам съм за всички позиции, но оригиналната ми е на левия фланг, като ляв нападател. Мога да играя и в средата, също и от дясната страна, а и като „фалшива деветка“.

-Точно в този момент София е много студен град, но вероятно сте свикнали от престоя си в Украйна...
-Вече съм свикнал със студеното и снега след две години в Украйна. Там съм бил и на минус 15 градуса, така че не е нещо ново. Сега трябва да се адаптирам към нова култура и новия клуб.

-В България има много бразилски футболисти, познавате ли се с някои от тях?
​-Да, имам двама приятели в Лудогорец. С единият от тях даже играхме заедно в Украйна и той се трансферира в Лудогорец. Става дума за Форстър, който ми е приятел. Тук всеки ще си гони своите цели и ще защитава интересите на своя клуб.