Полузащитникът на Левски Васил Панайотов заяви, той и съотборниците му са готови да се борят за победата във всеки един мач до края на сезона. След тридневна пауза "сините" тренират двуразово в паузата в първенството, а утре ще изиграят контрола на "Герена" срещу Локомотив София.

"Чувствам се добре. Хубаво е, че има пауза. Тренираме да усъвършенстваме индивидуалните качества и отборните. Имаме нужда да трупаме още игрови опит заедно. Паузата е полезна за нас", коментира халфът на ЛевскиТВ.

"Трябва да работим още много, за да достигнем нивото, което искаме", допълни той.

Левски победи Локомотив Пловдив в последния кръг от Първа лига, но преди това взе само една точка от двубоите с лидерите ЦСКА и Лудогорец.

"Беше доста неприятно. Трябва да излизаме от тази ситуация. Ще тренираме, ще се готвим, за да достигнем нивото, което трябва. Мисля, че имаме потенциала, но трябва да работим. От тази ситуация се излиза само с победи. Предстоят ни мачове, които задължително трябва да спечелим абсолютно всички до края", каза той. Една от целите на Левски през сезона е спечелването на Купата на България. "Сините" гостуват на Дунав Русе на 15 декември на четвъртфиналите.

"Ще се борим за Купата и не само за Купата, а да печелим всички мачове. Купата е пряк път до Евротурнирите, да спечелим един хубав трофей. Излизаме за победа и да продължим в следващия етап на надпреварата", каза той. Панайотов, който беше един от 14-е нови футболисти, които пристигнаха на "Герена" през лятото, признава, че е необходимо още време за пълно сработване.

"Нужно е време, но съм на мнение, че ако всеки един се учи от колегата си да себе си, ще стане по-лесно, ще съкратим това време. Почерк вече може би имаме, но в отделни епизоди от мачовете. Трябва да бъдем по-постоянни, да показваме това, което тренираме, и нещата ще се получат. Аз лично се уча от всеки един, независимо от поста. В тази съблекалня мога да науча изключително много от всеки мой колега. С тази нагласа идвам на тренировките, че да взимам повече от моите съотборници, за да стана по-полезен за отбора и за себе си занапред", коментира Панайотов. "Аз юноша на този отбор и Левски е нещо доста специално за мен. Искам да показвам все по-добри игри, за да заслужа мястото си в Левски", допълни той.

Халфът призова феновете да продължават да подкрепят отбора и обеща пълно себераздаване. "Феновете ни трябва да знаят, че няма да се предадем, каквото и да се случва на терена. Когато те са на стадиона, за нас е по-лесно. Когато усещаме подкрепата им, се чувстваме комфортно, като вкъщи. Благодарни сме, когато те са на стадиона. Надявам се да ги зарадваме с доста по-хубави победи, не с по 1:0", каза още полузащитникът.