Отблизо: Асът на вратата на ЦСКА

Георги Китанов е само на 22 години, но вече е под светлината на прожекторите и трябва да държи здраво залостена вратата на един от най-големите отбори в България – ЦСКА.

Срещаме ви с един от асовете на „червените“ само дни преди вечното дерби с Левски

„ЦСКА е отбор, който винаги се бори за най-високото стъпало и титли. Не е като в Черно море. Напрежението е малко по голямо, но когато имаш манталитет и искаш да побеждаваш във всеки един мач, това не ти прави впечатление“, сподели Китанов в специално интервю за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT 2.

Пред камерата ни застана и неговият треньор при „червените“ в момента Ивайло Иванов.

„ Искам да му кажа и да му предам точно това – за да си вратар на голям отбор като нашия трябва да се доказваш всеки ден. Няма вчера, има само днес и утре. Това е от супер важно значение за просперитета на отбора, за развитието му и успехите.“

Казвам му да е постоянно концентриран и да се абстрахира от публиката, която малко или много влияе. Георги е един човек, който е много отдаден на футбола първо като игра, а след това като професия. Той постоянно мисли за футбол. Аз съм човекът, който се опитва да му помага и мисля, че вървим във възходяща линия. Той е много смел, а това е много важно за вратарите“, каза Ивайло Иванов.

„Отношенията ни не са просто такива като между футболист и треньор. Освен, че коментираме ситуациите от мача, дискутираме и много неща като приятели. Може би това ни носи успех“, продължи Китанов.

Какво още се крие зад успеха на един вратар и докъде стигат амбициите на Георги Китанов и неговия настоящ треньор, вижте в интересното видео от „Домът на футбола“.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
ЦСКА Георги Китанов Ивайло Иванов

Първа лига