Ръководството на Септември (София) опроверга публикациите в медиите, че собственикът Румен Чандъров напуска клуба и ще се ангажира с Левски. В специално изявление до медиите от клуба призоваха медиите да не търсят сензации, а да обърнат внимание, че се налагат млади таланти от школата на клуба.

"Уважаеми "септемврийци", приятели на ПФК Септември София, приятели на футбола и медии,

В последните дни около бъдещето на ПФК Септември София се създава едно излишно напрежение чрез статии, публикувани в спортните ежедневници, копирани на по - късен етап в по - голямата част от медиите в интернет пространството.

Ние, ръководството на ПФК Септември София, категорично отричаме появилите се информации и Ви информираме, че промяна в статута на собственост при ПФК Септември София - няма. Статията от вестник "Меридиан Мач" със заглавие "Румен Чандъров се отказа от Септември" е зле проверена информация, скалъпена в опит за сензация. Сензация - няма, защото ПФК Септември София е изцяло финансово обезпечен и продължава да следва поставената цел от Румен Чандъров и Ваклин Чандъров, а именно да развива и създава млади български футболисти.

В заключение на горепосочените факти, бихме искали да ви помолим да обърнете внимание на истински важните моменти в развитието на ПФК Септември София. Във вчерашният двубой срещу Черно море Варна, в титулярния състав на "септемврийци" стартираха юношите на клуба - Асен Чандъров (1998г.), Георги Русев (1998г.) и Иван Арсов (2000г.), който направи своя дебют в професионалния футбол. В игра се появиха още Иван Тилев (1999г.) и Здравко Димитров (1998г.), а на пейката останаха Иван Василев (2000г.), Владимир Николов (2001г.), Райко Алов (2001г.) и Васил Добрев (1998г.). Вярваме, че всички Вие можете да броите отлично и да оцените важността на изнесената по - горе информация. Съветваме Ви да отделите време на тези момчета. Със сигурност техните истории ще бъдат много по - интересни от скалъпени "сензации".