От футболен клуб Левски публикуваха изрични правила за своите фенове, които да бъдат спазвани при посещение на домакинските срещи на тима.

В клубния сайт бе публикуван текст "На вниманието на привържениците".

Представяме ви го в пълния му вид:

Правила за посещение на домакински срещи на ПФК Левски АД

Чл. 1. Право на посещение на организирани спортни мероприятия провеждани на „Виваком Арена Георги Аспарухов“ имат само лицата, които притежават валидни билети, карти или покани издадени от клуба.

Чл. 2. Лица под 7 годишна възраст се допускат без билети, като е необходимо наличие на придружител и попълнена декларация в два екземпляра, като не ползват самостоятелно място, а това на придружителя си.

Чл. 3. Посетителите са длъжни да изпълняват разпорежданията на охранителите, стюардите и органите на МВР на територията на стадиона.

Чл. 4. Лицата може да се проверяват с помощта на технически средства за носенето на забранените предмети.

Чл. 5. Посетителят е длъжен да заеме определеното в билета, картата или поканата място.

Чл. 6. При провеждането на спортни мероприятия всеки посетител е длъжен да не застрашава или вреди на околните посетители.

Чл. 7. На посетителите на спортни мероприятия на „Виваком Арена Георги Аспарухов“ се забранява внасянето на:

Оръжие и предмети, които могат да се използват като оръжие; Спрейове със защитен газ, с разяждащи или с оцветяващи вещества; Всякакъв вид течности и храни закупени извън стадиона. Обемисти предмети като стълби, сандъци, куфари, столове и други; Сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; Знамена и плакати с дръжки по-дълги от 1 м. и с диаметър по-голям от 1 см., с изключение на олекотени (кухи) ПВЦ-тръби с размер до 2,5 см; Механично задвижвани предмети и съоръжения, които предизвикват шум; Алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; Животни. Чадъри. При лоши метеорологични условия се препоръчва ползването на дъждобрани.

Чл. 8. На посетителите се забранява:

Преодоляването на конструкции, съоръжения или преградни приспособления, намиращи се в спортния обект или в спортната зона; Влизането в места, забранени за посетители; Паленето на огън, запалването и изстрелването на сигнални ракети; Записване, излъчване и публикуване на видео материали от спортната среща. Писането, облепянето или рисуването по спортните обекти и конструкции или по сградите и пътищата, които водят към тях; Употребата на алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; Замърсяването на стадиона и околните площи; Маскиране, което затруднява тяхното разпознаване.

Чл. 9. При установяване на нарушения лицата се отстраняват от територията на стадиона.