Левски е много близо до второто си зимно попълнение през 2018 година. Става дума за  бившият футболист на Пари Сен Жермен Ервен Онженда.

Източници на Дарик радио потвърдиха, че 22-годишният парижанин е близо до подпис. Ако няма засечка при преговорите между двете страни, Онженда да се присъедини по най-бързия начин към подготвителния лагер в Малта.

Левски без двама национали в Малта

Интересното в случая на поливалентния атакуващ футболист е, че той не е играл футбол от 6 месеца. На 4 юли той разтрогва договора си с холандския Цволе и оттогава не е участвал в официален мач.

Иначе Онженда, който може да играе с еднакъв успех както по двете крила, така и в центъра на атаката, е продукт на младежката академия в ПСЖ. В нея той прекарва 7 години, а дебютът му при мъжете е през януари 2013-а в двубой за Купата на Франция срещу нискоразредния Арас. Първият му мач в Лига 1 за парижани идва през август същата година, ала заради жестоката конкуренция в атаката Онженда като цяло няма много шансове за изява.

Пътищата на Левски и Пиргов се разделят

ПСЖ първо го преотстъпва на Бастия за сезон 2014/2015, а през януари 2017 Онженда бе продаден в Цволе за около 300 хиляди евро. Във елитния холандски тим нещата пак не се получават за бившия младежки национал на Франция, като той записва едва 3 участия или иначе казано – 58 минути футбол. Изиграва още 3 мача за дублиращия тим, в които бележи и гол.

Боримиров: Грешно е Роси да има цялата власт в Левски, но...

Иначе като част от ПСЖ Онженда може да се похвали с две титли на Франция, една Купа на страната, една Купа на лигата и една Суперкупа. В последно време се говореше, че гръцкият гранд Олимпиакос и белгийски тим също са се интересували от възможността да привлекат тъмнокожия футболист.