От Дунав излязоха с декларация за битите фенове в Разград

Ръководството на Дунав настоява за скоростно разрешаване на случая с битите фенове на отбора.

Припомняме, че преди срещата на „драконите“ срещу Славия в Разград (1:1) привърженици на русенския отбор бяха нападнати и бити с палки и бухалки от маскирани лица в центъра на Разград.

Веднага, след като научиха за нападението, представители на клубната управа се свързаха с Полицията и се погрижиха за разпространение на информация за случилото се с цел по-бързото разкриване на извършителите и заклеймяването на подобен род изяви. Тъй като побойниците са се определили като привърженици на Лудогорец, съответният сигнал е подаден и до разградския клуб, откъдето е заявено, че също ще се окаже пълно съдействие на разследващите органи.

Напрежение в Разград, фенове на Дунав се оплакаха, че били бити

„Привържениците на ФК Дунав са част от нашето голямо семейство и ние както изискваме европейско поведение от тях в подкрепата им към отбора, така и настояваме за подобно от страна на останалите. Държим да подчертаем за пореден път, че осъждаме подобни прояви, които нямат място по стадионите и около тях и ще продължим да работим за изчистването на футбола от тях. Настояваме обаче и отговорните институции да вземат необходимите мерки за разкриване на извършителите на тази грозна постъпка, които да получат предвидените от законите на Република България наказания“, заявяват от Управителния съвет на ФК Дунав Русе.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Дунав

Първа лига