Драми по върховете белязаха днешното Общото събрание на Сдружение „ПФК Ботев”.

Босът на Ботев Ангел Палийски, председателят на Сдружението Апостол Апостолов, както и Борис Гиздаков, и Теодор Бочев от Управителния съвет са заявили намерението си да хвърлят оставки.

Феновете на Ботев призоваха за подкрепа към отбора

Апостолов и Бочев обявиха, че на 1-ви октомври ще има ново Общо събрание на Сдружение „ПФК Ботев”, което ще бъде и отчетно-изборно.

Апостол Апостолов заяви, че бизнесменът Георги Самуилов не е променил намеренията си спрямо Ботев, които е изразил още преди време. Той желае да придобие акциите на клуба, но чак когато те не са обвързани с риск. Също така Самуилов е готов да помогне за довършването на стадион „Христо Ботев”, като един от вариантите е промяна на концесията.

Президентът на Ботев Пловдив в болница

Ангел Палийски е обявил пред членовете на Сдружението решението си чрез имейл, който е прочетен от Апостол Апостолов, че утре ще депозира оставка.

Самият Палийски потвърди пред PlovdivDerby.com лично: „Решението по моята оставка ще бъде взето от УС на Сдружението. Аз съм готов да си подам оставката, ако аз съм ябълката на раздора в Ботев.”

Членът на УС на Сдружение „ПФК Ботев“ Борис Гиздаков също е заявил, че ще хвърли оставка. Тя обаче ще бъде разглеждана на следващо събрание.

На Общото събрание на Сдружението присъстваха или бяха представени 85 членове от възможните 120.

Ботев задържа Меледже