Още един атакуващ футболист може да подсили Левски в близките дни. Това разкри главният скаут на "сините" Богдан Патрашку, който имаше доста натоварени последни няколко месеца да наблюдава изявите на набелязаните от спортно-техническия щаб играчи. 

Румънецът разкри, че близо до "Герена" продължава да бъде нападателят Денис Алибек, който играе в Астра. Той има договор с тима от Гюргево, но има и да получава много пари от ръководството, както беше разкрито още в края на миналия сезон, така че не би било трудно да разтрогне във всеки един момент. 

Левски го искаше и в началото на юни, когато беше предложен от импресариото Джовани Бекали. Тогава нещата с румънския национал не се получиха, но Патрашку остави вратата открехната за неговото евентуално пристигане на "Герена". 

"Имахме сериозен интерес към Денис Алибек в началото на лятото. Продължаваме да имаме нужда от още минимум двама или трима играчи. Така че не затварям вратата за никого. Напротив, тя е отворена широко още и за Алибек, до 31 август има време да се разберем. Досега имахме късмет да се подсилим с класни играчи като свободни агенти", заяви Парашку. 

Пред изданието Digi Sport той коментира и възможността "сините" да се изправят срещу румънския Виторул Констанца. Това ще стане, ако Левски елиминира АЕК Ларнака във втория квалификационен кръг на Лига Европа, а румънците отстранят белгийския Гент. 

"Молех се да се паднем с румънски отбор по пътя си в Европа. Исках да играем с румънци, най-вече защото ни е близо. Следя отбора на Виторул, той е израснал много. Пълен е с млади момчета, доста са опасни, но искам да ги срещнем. Джика Хаджи е свършил страхотна работа", заяви Патрашку.