Лудогорец се наложи с 5:3 над Дунав Русе, като символичен гост на своя стадион в Разград, в мач от 12-я кръг на Първа лига.

С трите точки, шампионите излязоха на първо място във временното класиране, поне преди срещата на Левски с Ботев Пловдив.

В момента Лудогорец вече има 28 точки, а Левски е с една по-малко. Дунав е пети с 19 точки в своя актив.

Клаудиу Кешеру наниза хеттрик в срещата, своя първи, и даде заявка за титулярното място, което бе получил тази вечер.

Мачът изобилстваше от грешки в двете защити, от които дойдоха и много голови положения.

Това бе седма поредна победа за Лудогорец в Първа лига, но и първи, в който тимът допуска три гола, в Разград, от 2013-та година насам.

Дунав игра открито и много смело срещу класния си съперник, но в края и силите на русенци не стигнаха.

Двубоят на стадиона в Разград предложи страхотно първо полувреме, в което паднаха цели пет гола. И двата тима не вложиха особени старания в защита, и при петте попадения имаше груби грешки.

Резултатът бе открит малко изненадващо от Дунав в 14-та минута, точно след първия точен удар на Лудогорец в ръцете на Мартин Луков.

Добра атака за русенци, започнала с рейд на Васил Шопов, завърши с центриране на Антон Огнянов отляво, и Мирослав Будинов засече топката във вратата.

По-малко от минута бе нужна на Лудогорец да върне гола. Светослав Дяков преследва топката до аутлинията, Марем не я изчисти, и капитанът на разградчани намери Кешеру във вратарското поле, откъдето за него бе лесно да отбележи. Останаха съмнения дали топката е напуснала очертанията на терена, преди Дяков да я стигне, но попадението бе зачетено за 1:1.

Три поредни удара към Луков от 27-та до 30-та минута завършиха с гол при четвъртия. Пълният обрат се случи след центриране от корнер, което Кешеру засече с глава, и 1:2.

Груба грешка в защитата на Лудогорец обаче доведе до ново равенство, в 33-та минута. Топката попадна в Минев, след като Будинов не успя да продължи една атака на Дунав, но той не се разбра с Милан Борян, и Васил Шопов го изненада, отне и реализира.

Лудогорец не се отказа, и въпреки високата преса на Дунав в края на полувремето, шампионите пак поведоха.

В първата минута от продължението на първото полувреме, Минев центрира отдясно, намери Анисе, който падайки продължи към Вандерсон, и той между трима успя да стреля мощно в мрежата от 10 метра.

Второто полувреме също не бе лишено от емоции, а и от попадения. Двата тима си размениха по още един гол, а накрая имаше и червен картон.

Уникален шанс за Лудогорец се откри в 52-та минута, Кешеру напредна отляво, центрира успоредно на вратата към връхлитащия Анисе, но неговият удар, към опразнената врата, бе неточен.

Сериозен пропуск направиха и футболистите на Дунав в 66-та минута, след центриране от корнер, когато топката бе свалена след единоборство във въздуха, попадна на крака на Будинов, който от три метра стреля в аут. Преди това обаче е имало и нарушение на Аясс, според арбитъра.

Секунди по-късно се стигна до поредното равенство в мача.

Петър Патев шутира по диагонала, отдясно в пеналта, след като Будинов свали с глава центрирането, след единоборство с Моци за 3:3.

Топката се озова във вратата на Дунав в 69-та минута, гол обаче нямаше. Според Николай Йорданов, Паломино бе извършил нарушение срещу Мартин Луков, след което Кешеру прати топката в мрежата. Останаха обаче съмнения дали наистина е имало контакт срещу Луков.

Стражът на Дунав показа класа в следващата атака на разградчани, като спаси удар на Кешеру, който се измъкна от Джалилов на границата на вратарското поле.

Хеттрикът за Клаудиу Кешеру се оформи в 74-та минута, отново от границата на вратарското поле. Той бе намерен от Кафу отляво, и между падналите Милчев и Луков реализира за 3:4.

Дунав доигра мача с 10 души, след като в 86-та минута, само за шест минути Нуриддин Давронов си изпроси два жълти картона. Давронов остана само 13 минути на терена, след като се появи от скамейката.

Във втората минута от добавеното време Джонатан Кафу оформи крайното 5:3 в полза на Лудогорец, след като на скорост надбяга защитника до себе си, и шутира технично и точно в далечния ъгъл на вратата.