Новото попълнение на Локомотив Пловдив халът Осама Рашид успя да се приспособи в отбора. Той е роден през 1992 година и е иракчанин с холандски паспорт. Играл е за националния отбор на Ирак, Фейенорд U19 и португалския Фарензе. Той говори пред клубния сайт на Локомотив.

"Чувствам се по-добре в Локомотив с всеки изминал ден. В началото, когато дойдох ме беше по трудно, тъй като отборът беше изиграл няколко мача и бързо трябваше да се адаптирам към него."

"Но с времето се чувствам все по-добре и това ще се отрази положително на мен и на тима. Вече вкарах първия си гол за Локомотив Пловдив. Чувството е невероятно. Надявам се са отбележа още голове в шампионата."

"След последната ни загуба се създаде известно напрежение върху тима, но положението вече се успокои. Предстои ни мач с Локомотив Горна Оряховица, който въпреки че е назад в класирането. Не бива да подценяваме съперника."

"Трябва да победим Локомотив Горна Оряховица, за да натрупаме повече самочувствие за следващите ни мачове, които се очертават като доста трудни. Все пак срещу този съперник играем на нашия стадион и ще дойдат много фенове да ни подкрепят."

"Играл съм в първенствата на Холандия и Португалия. Там футболът е по-агресивен. Не бих казал, че разликата между тук и португалското първенство е чак толкова голяма. Първите думи и изрази, които научих когато дойдох в България бяха: "здравей", "как си", "какво става". Сега вече знам и специфични футболни термини", сподели Рашид пред официалния сайт на клуба.