Кариерата Орлин Старокин търпи своето развитие. Той премина през различни трудности преди ръка в България да му подаде Георги Иванов и да заиграе за Черно море.

Силната игра на Старокин бе забелязана и от националния селекционер Петър Хубчев, който го избра за последните два двубоя на представителния тим на България.

"Доста щастлив се чувствам, че съм част от националния отбор. Благодаря за доверието на г-н Хубчев. Надявам се да оправдая повиквателната и ако ми се отдаде възможност да се представя на високо ниво", сподели Орлин Старокин по този повод за предаването "Преди кръга" по DIEMA SPORT.

За представянето на клубния си тим от началото на сезона, Орлин Старокин сподели: "Отборът от доста години е фактор в нашето първенство. Знаем, че се играе трудно във Варна. Обичам този стил, който се практикува в Черно море, а и в Левски съм работил с г-н Иванов. Черно море е изграден като отбор и всичко е на добро ниво. Знам с какви футболисти разполагаме и как сме тренирали. Не свършва светът с един мач. Продължаваме напред и след загубата от Септември. Играл съм в Левски и съм благодарен на г-н Иванов. В ЦСКА за първия тим не съм играл мачове. До тук съм радостен от кариерата му. Имал съм спънки, но трябва да се изправяш след трудностите."