Наставникът на Дунав Малин Орачев отдаде поражението с 2:4 от Етър на детинските грешки в отбрана в първите минути на мача. Те костваха три гола за 10 минути в мрежата на русенци.

"Влязохме безумно слабо в мача, направихме детински грешки в защита. Получихме три бързи гола, което ни шокира. Въпреки това съумяхме да се върнем с гол, опитахме се да се върнем в мача през второто полувреме. Бяхме близо, но не успяхме", заяви Орачев пред NOVA SPORT.

"Липсва ни самочувствие, няма го него, както и хладнокръвие в такива ситуации. Явно има и някакво напрежение, защото трябваше 100% да спечелим този мач, той ни беше много важен и явно от това допускаме грешките", добави треньорът и сподели на какво според него се дължи въпросното напрежение.

"Напрежението идва от задължителната победа, която ни трябва. И по тоя начин се правят страшно много грешки в изнасянето на топката, във фаза защита, поне аз на това го отдавам", добави треньорът и разкри дали чувства доверието на играчите.

"Всеки може да говори, каквото си иска, но това, което всички виждаме като ръквоодство, всичко е нормално в съблекалнята. Друго нищо не мога да кажа. По-скоро трябва да питате футболистите дали ме подкрепят. Аз като питам тях, казват ми, че е така и съм сигурен в това", добави Орачев и говори за срещата си с президента Симеон Симеонов след мача.

"Няма да коментирам темата за оставка. Остава си между нас какво си казахме с президента Симеон Симеонов, направихме си анализ на мача", завърши наставникът на Дунав.