Нападателят на Дунав Русе Антон Огнянов в последните дни се превърна в медиен герой. Той бе обвинен че е преговарял с друг отбор от Първа лига и изпратен да тренира с юношите. 

Огнянов пожела да изрази и своята позиция за случващото се, като заяви: "Искам най-отговорно да заявя че нямам проблеми с ръководството на Дунав. Подчертавам с ръководството. Напротив благодарен съм и на президента и на отбора като цяло за това, че ми дадоха шанс да възродя кариерата си. Тук намерих себе си и отново играя добър футбол. Не знам и кой измисли, че преговарям с други отбори. Най-малко пък с Черно море. Не преговарям абсолютно с никого и защо да го правя сега? Само след по-малко от две седмици ще останат 6 до края на договора ми и ще мога да преговарям с друг отбор. Защо да го правя сега? Още веднъж казвам че нямам проблеми с ръководството на Дунав и всичко се преекспонира в медиите. Да, аз искам да се развивам. Сега ми е времето. Но няма да бъда некоректен към хората в Дунав, които ми подадоха ръка в труден момент".

Антон Огнянов се присъедини към "драконите", след като се оказа оказа ненужен в родния си клуб Берое. Той има контракт с русенци до края на сезон 2016/17.