Нападателят на Славия Калоян Кръстев днес официално стана ново попълнение на елитния италиански Болоня. Младежкият национал на България ще играе под наем при „хрътките” до края на кампанията.

В договора между двата клуба е залегнала и опция за окончателното откупуване на 18-годишния таран. Той се намира в Италия още от неделя, когато заедно с агента си Петьо Костадинов отидоха да уточнят последните детайли  по сделката.

Вчера Кръстев премина успешно медицинските прегледи, което значеше, че и последната пречка пред сделката пропадна. Договорката между Славия и Болоня е, че Кръстев ще тренира с първия отбор на „рособлу”, а първоначално ще получава шансове за изяви предимно с младежката формация. При добро представяне не е изключено  на българския талант да се гласува и по-сериозно доверие.

След 21 изиграни кръга в Серия А през настоящия сезон Болоня заема 12-ото място с 27 точки, като е на цели 11 над зоната на изпадащите.

Кръстев ще бъде вторият българин, който ще играе за „хрътките”. Първо това се удаде на бившия защитник Ники Илиев, който се подвизаваше там в периода 1989-1991 година.