Египетският футболен гранд Ал Ахли официално привлече младежкия национал на Мали Алиу Диенг от МС Алжер. 21-годишният футболист, за чийто услуги оферта отправи и родният първенец Лудогорец, парафира за 5 години с клуба от Кайро.

По този начин Диенг стана първото лятно попълнение за Ал Ахли, който по-рано успя да удължи преотстъпването на Рамадан Собхи от Хъдърсфийлд за още един сезон. Общо взето, развръзката около малиеца не е чак толкова неочаквана, тъй като алжирските медии открито говореха за предпочитанията му към Ал Ахли, който беше отправил и по-добрата оферта в сравнение с Лудогорец. Говори се, че победителите в Шампионската лига на Африка Есперанс де Тунис и големият враг на Ал Ахли – Замалек, също са опитали да влязат в битката за подписа на футболиста, ала без успех.

С привличането на Диенг до лятото на 2024 година Ал Ахли попълни квотата си за чужденци в състава. Ал Ахли вече разполага с четирима такива в редиците си, но според ново правило на Египетската футболна асоциация тимовете ще могат да регистрират по един играч от Северна Африка като местен. Това значи, че или Али Маалул, или Уалид Азаро ще придобият статут на египтяни поне във футболно отношение, а Жералдо, Джуниър Аджаи и Диенг ще бъдат тримата разрешени чужденци.