Звездната покупка на Левски Габриел Обертан направи своя официален дебют за „сините”. Французинът се появи на терена през второто полувреме на двубоя срещу Витоша Бистрица, спечелен от домакините с 2:0 след голове на Антонио Вутов и Серджиу Буш.

След края на двубоя на „Герена”, Обертан сподели, че голямата му цел в Левски е да спечели титлата със „сините” и не мисли за лични цели.

„Много добре бях посрещнат от феновете. Стархотно! При 2:0 се играе по-лесно. Можехме да спечелим и с повече, но най-важни са треите точки. Чувствам се много добре, въпреки че не съм играл два месеца. Още една седмица във фитнеса и ще бъда много по-добре. Президентът наистина искаше да дойда тук, треньорът също. Исках да дойда в този клуб, за да се наслаждавам на футбола си. Условията са перфектни за мен в София”, коментира Обертан.

Той разказа и за престоя си в Манчестър Юнайтед и работата си със сър Алекс Фъргюсън.

„Фъргюсън е най-добрият, с който съм работил. Той те мотивира и те кара да даваш най-доброто от себе си. Той ме научи никога да не се предавам. Трябва да си много дисциплиниран при него. Играх с Бербатов две години. Познаваме се, удивиелен фубтолист. Разказвал ми е за София”, допълни той.

„Всеки играч иска да играе добре и да остави отпечатък в отбора си, за който играе. Може би най-красивият ми гол беше срещу Монако, когато играех за Бордо. Беше едно воле.  Искам да спечеля нещо с Левски. После са личните цели. Искам да спечелим титлата”, завърши новата звезда на Левски.