Голямата звезда на Левски Габриел Обертан коментира пред клубната телевизия, че се чувства много добре в Левски и не вижда причина да си тръгне от клуба.

По-рано французинът преподписа договора си със „сините“. Срокът на новия контракт на бившия играч на Манчестър Юнайтед е до 2021 година.

Обертан се присъедини към Левски през лятото на 2017 година. Оттогава насетне записа 48 мача с екипа на тима от „Георги Аспарухов“, в които отбеляза и три гола.  

Красимир Иванов и  Габриел Обертан

източник: Levski.bg

„Чувствам се страхотно. И двете страни искахме това да се случи – и аз, и Спас Русев. Знаех от самото начало, че ще стане и съм наистина съм радостен, че ще остана. Чувствам се много добре, исках да подпишем след победа. Вчера се опитахме, положихме доста усилия, тепърва предстоят хубави дни“, започна Обертан.

Запитан за пламенната подкрепа отстрана на феновете след поражението с 1:2 от Лудогорец в Разград, Обертан обясни: „Честно казано не бях изненадан, защото познавам тази любов на феновете. Но е наистина великолепно да имаш такава подкрепа. Толкова хора бяха пропътували това разстояние, а самото пътуване е тежко. Опитахме наистина, дадохме всичко и те усетиха това. Начинът, по който ни подкрепяха след мача, бе страхотен. Нещата се развиват добре. Това е леко разочарование, но все още има много мачове“.

„Това, че хората ме обичат ме кара да се боря за всяка топка, за всяка минута. Оставам фокусиран и концентриран по време на мач и понякога пропускам тези скандирания (бел. ред. - скандиранията на името му). Но след мач жена ми ми казва какво се е случвало. В края на мача усещам всичко. И за мен, и за останалите играчи е прекрасно. Щастлив съм, че хората се връщат на стадиона. Те винаги са били там, но последните 10 години са били тежки. Радвам се, че ни подкрепят без значение какво се случва“.

„Аз съм състезател. Обичам състезанията. Миналата година бе трудна. Стигнахме до третото място, това не бе целта, но така се получиха нещата. После дойде разочарованието с Вадуц. Сега обаче имаме нов треньор, нови играчи, има качество с няколко попълнения като Мариани, Виана, Вашчук...и това всичко ме накара да остана. Чувствам се страхотно в клуба, в града…собственикът има страхотно отношение към мен. Не виждам защо да си ходя. Играя редовно. Хората са зад мен. Парите не са водещи. Аз съм на 29 години и търся стабилност и предизвикателство. София е идеалното място“.

„Стремя се да спечелим купи и титли, да се класираме за Европа и всеки мач ще е предизвикателство“, разкри личните си амбиции полузащитникът.

„Футболът и феновете му нямат народност. Радвам се, че хората усещат това, което правя. Лично за мен е страхотно да изляза и да покажа това, което мога. Тези хора са зад мен и това ми дава увереност. За мен си пожелавам да печеля титли. За феновете – искам да са зад нас. Нека продължат да ни подкрепят. Ние знаем какво трябва да направим и вярваме“, завърши Обертан.


Още новини: 

Спас Русев потвърди: Обертан остава

Обертан ще радва феновете на Левски още поне две години