Зрителите на DIEMA SPORT и читателите на GONG.BG избраха Габриел Обертан за играч на мача Ботев Пловдив – Левски. Френският полузащитник изигра много солидна среща, асистирайки на Илия Димитров за единствения гол в срещата, който раздели двата отбора. Обертан довери след мача, че няма позвъняване от агента му и засега остава играч на Левски.

„Това бе много труден мач след тежката седмица, която имахме. Отпадането от Лига Европа бе много тъжно, но искахме да докажем на феновете ни, че можем да играем добър футбол. Получихме критиките след мача, но знам, че сме добър отбор. Победата срещу Ботев бе трудна, но са важни трите точки. Когато печелиш винаги е добре”, бяха първите думи на Габриел Обертан след успеха срещу Ботев.

„Знаете, че Делио Роси ни напусна, което също бе неприятно, но ние сме професионалисти и не трябва да имаме проблем с това. Беше важно да се възстановим психологически след отпадането от Вадуц. Важен е успехът днес, тъй като имаше много мачове през миналия сезон, в който играхме футбол 80 минути и едвам побеждавахме. Не обичам да давам персонални мнения за Делио Роси. Нужно е да имаме цели, а когато не се постигат, то това е реалността във футбола. Получават се такива раздели, когато няма резултати. Тодор Симов ни каза да се забавляваме и да играем спокойно. Липсваше ни насаладата и забавата от играта”, продължи Обертан.

„Ботев нямаше положенията в срещата и победихме заслужено. Все още съм играч на Левски и съм свикнал да има слухове около мен. Агентът ми не ми се е обадил, за да ми каже, че напускам, така че оставам в Левски”, сподели с усмивка Обертан.