Бившият футболист на Левски Нуно Пинто усети безрезервната подкрепа на хиляди фенове след тежката новина, която самият той обяви. Играчът на Витория Сетубал благодари чрез Фейсбук на всички, които му пишат и се опитват да се свържат с него, за да му вдъхнат кураж.

Нуно Пинто е диагностициран с левкемия, което ще наложи прекратяване на кариерата му за неопределено време.

Защитникът обяви ужасяващата новина на пресконференция, като зад него застана целият отбор на 32-годишния играч, в това число президентът на клуба Виктор Хуго Валенте и докторът на отбора Рикардо Лопес.

Бивш футболист на Левски диагностициран с левкемия

“Искам да благодаря за подкрепата, която ми давате. За съжаление, не мога да отговоря на всички, но вашата сила е моята сила. И скоро отново ще правя това, което най-много ми харесва. Вяра и сила! Винаги ще сме заедно”, написа в трогателно съобщение Нуно Пинто.

„Благодаря ви от дъното на сърцето си и помнете, че здравето е единственото нещо, което не контролираме. Така че това е пример за всички, заедно до края. Този мач е най-важният в живота ми, но резултатът ще бъде победа“, написа още бранителят.

Португалецът носи екипа на Левски в периода 2011-2013 година, преди да се присъедини към Таврия Симферопол (Украйна) през януари 2014. От 2015 е играч на Витория Сетубал след кратък престой и в Астра Гюргево.

Нуно Пинто

източник: БГНЕС