Хорхе Емануел Броун – Фату се превърна в първото ново попълнение на шампиона Лудогорец. 31-годишният аржентински вратар ще носи фланелката с номер 1 в тима на „орлите“, а на гърба му ще пише „Фату“, което в превод означава „господар“.

„Много съм щастлив, че се присъединих към Лудогорец. Това е едно предизвикателство в моята кариера. Имам голямо желание да започна веднага тренировки, за да съм на разположение на отбора“, коментира Броун.

Аржентинецът, който бе привлечен за заместник на дълготрайно контузения Владислав Стоянов, е юноша на Росарио Сентрал, за чийто тим има над 100 мача и е единственият вратар в историята му, който е успявал да отбележи гол. Лудогорец се превръща в първия му тим в Европа.

„Мечтата на всички футболисти в Южна Америка е да отидат да играят в Европа. Истината е, че когато се появи тази възможност пред мен, изобщо не се двоумих. С агента ми направихме всичко възможно, за да направим договорка с Лудогорец, за да мога в максимално бързо срокове да съм на разположение на треньорския щаб“, каза още новият вратар на Лудогорец.

Чуйте какво още каза новото попълнение на Лудогорец в прикаченото видео.