Новият главен скаут в Левски – Богдан Патрашку разкри, че има всичката необходима информация, за да стартира работата си по лятната селекция. 39-годишният румънец заяви, че голямата цел пред „сините” е да сглобят състав, който да им даде предимство пред основните конкуренти в Първа лига – Лудогорец и ЦСКА.

Патрашку е човекът, който наследява поста, заеман до неотдавна от Кирил Вангелов. Последният беше освободен по време на зимната подготовка.

„Ще пристигна в София след 2-3 седмици, в момента съм в Букурещ. Вече съм запознат какво трябва да правя. Наясно съм и със ситуацията в отбора, както и какво е необходимо да бъде свършено по него през лятото”, заяви Патрашку пред „Тема Спорт”.

„Ще се занимавам със скаутване на играчи. Трябва да бъде направен силен тим за следващия сезон. Левски е много голям клуб, така че ще е нужно да изградим солиден състав за следващата кампания. Имам нужната информация за това какви играчи са необходими.”

Той коментира и познанството си с Джовани Бекали, с чиято футболна агенция финансовият благодетел на Левски Васил Божков сключи договор за сътрудничество.

„Работих за агенцията на Джовани Бекали в продължение на 3 години и половина. Мисля, че съм подготвен за позицията си в Левски, тя не е новост за мен. Притежавам нужния опит. Имам поглед върху първенството. Лудогорец, ЦСКА и Левски са добри отбори, но ние трябва да станем най-силни”, добави румънецът.

Патрашку не е непознато име за българския футбол. Бившият опорен полузащитник защитава цветовете на Литекс в периода 2000-2001 година, като има 40 мача за ловчанлии. С тях вдига и Купата на България за 2001-а, което се оказва единственият трофей в кариерата му.