Бразилският нападател Жуниор Брандао беше приет с големи очаквания в Лудогорец. Той идва като вторият най-добър реализатор на втора дивизия в родината си, като беше привлечен за 1.5 млн. евро от Атлетико Гояненсе. 

Разградчани се пребориха за подписа му със Сантос, а официалното му представяне пред феновете беше преди реванша с Торпедо Кутаиси в Лига Европа. Южноамериканецът разкри как се е стигнало до сделката и какво очаква от новото предизвикателство. 

"Мениджърът ми и ръководството на Атлетико преговаряха дълго със Сантос, но в последния момент нещата не се получиха. Тогава дойде офертата от Лудогорец и като разбрах за нея, се хвърлих с главата напред в това предизвикателство. Обичам новите авантюри и нямам търпение да започна кариерата си в Европа с екипа на българския шампион", заяви Брандао пред "Газета Еспортива". 

Той разкри, че очаква бързо да се адаптира към новия си клуб и към живота у нас заради наличието на много негови сънародници в състава и не на последно място заради главния мениджър Пауло Аутуори, който също е от Страната на кафето. 

"Лудогорец е клуб, който постоянно се бори за титли и влиянието му в Европа става все по-голямо. Това ми харесва, както и фактът, че има много бразилци, включително и в треньорския щаб. Това би трябвало да ми помогне да се адаптирам бързо на и извън терена. Радвам се, че дойдох в България и ще се отплатя с много голове", заяви още Жуниор Брандао.