Локомотив Пловдив и Верея завършиха наравно 1:1 в последен мач от 19-я кръг от Първа лига.

Верея до голяма степен владееше инициативата в наказателното поле, а главна роля за крайния резултат изигра допълнителният съдия зад вратата Георги Гинчев.

Той даде сигнал за игра с ръка и попадение за гостите не бе зачетено, а след това не видя претенции за дузпа в наказателното поле на Локомотив.

Иначе резултатът бе открит от Илиян Йорданов още в началото на мача, а Симеон Райков изравни от дузпа в края му.

Бруно Акрапович продължава да няма победа начело на Локо Пд, а Верея регистрира едва второ равенство този сезон.

Старозагорци все пак изпревариха градския съперник на Локомотив - Ботев - в класирането, и заема пета позиция с 30 точки в актива си. Локомотив остава девети.

Верея удари рано Локо Пд

Нов казус - ръка или дълго рамо?!

Дузпа върна Локо Пд в мача с Верея

Имаше ли дузпа за Верея срещу Локо Пд?

Верея стартира повече от страхотно двубоя, като още в седмата минута, при първата си възможност, старозагорци откриха резултата.

Петър Витанов се пребори в центъра на терена за топката, намери отлично на ръба на засадата Илиян Йорданов и той напредна и стреля точно, за да изведе гостите напред.

Нов шанс за Верея се откри малко по-късно, когато Георги Андонов нахлу отдясно, получи топката на 6-7 метра от вратата, но Илко Пиргов реагира добре, затвори ъгъла и парира шута.

Верея не само водеше в резултата, но водеше и играта в първия четвърт час от двубоя, като действията се развиваха повече в половината на домакините.

Локомотив се нуждаеше от 30-тина минути да се окопити, а страхотна възможност за изравняване дойде след центриране на Димитър Велковски, което Димо Бакалов засече с глава, но Пламен Колев отрази.

Домакините имаха още две ситуации в пеналта на Верея до края на полувремето. В 37-та минута Веселин Марчев бе оставен съвсем сам на десетина метра и получи топката, а Здравко Илиев го блокира точно преди да нанесе удар. В 44-та минута Велковски отправи хубав удар, но бе спрян от бранител, а бе отсъдена и засада.

След почивката Локомотив заигра по-добре, но отново първата опасна атака бе за гостите. В 54-та минута Илиян Йорданов потърси Домовчийски в наказателното поле, той продължи технично към Андонов, който в последния момент бе спрян от Янко Ангелов да отправи мощен удар в центъра на вратата. Десетина минути по-късно след центриране от корнер за Верея, Илко Пиргов успя да улови точно пред крака на Мирослав Енчев.

Първата много спорна ситуация дойде в 65-та минута. След центриране отдясно, Георги Андонов овладя топката, като си помогна с горната част на рамото, свали и стреля мощно от десетина метра и прати топката в мрежата. Ангел Баялцалиев първо даде гол, след това обаче съдията зад вратата Георги Гинчев сигнализира, че според него е имало игра с ръка, и попадението не бе зачетено.

Точно бе решението на Баялцалиев и другия помощник зад вратата в 81-та минута. Тогава бе отсъдена дузпа за Локо Пд, след закъсняла намеса на Венци Бенгюзов срещу Димо Бакалов до аутлинията отляво в наказателното поле.

Симеон Райков изравни от бялата точка с фантастично изпълнение.

Нова спорна ситуация пред съдията край вратата Гинчев имаше в 88-та минута. Пламен Николов не особено чисто задържа Исмаил Иса в пеналта, като държеше и ръката му, но не последва сигнал.

Това бе и всичко в срещата, макар Верея и в добавеното време да продължи да търси победата.