Ботев Пд има нов президент в лицето на Иван Йотков, който досега бе изпълнителен директор. Досегашният президент Ангел Палийски е сменен от този пост, но остава в Управителния съвет на клуба.

Всичко това се случи на извънредната сбирка на клубната управа, която се събра след възникналото напрежение между Ангел Палийски и старши треньора Николай Киров. 

Управата на Ботев Пд привика на своето съвещание Николай Киров, който бе призован да даде обяснение на изказването си. По тази причина Киров не започна заниманието на "канарчетата" на базата в Коматево, прекоси терена и отиде в административната сграда да даде поисканото му писмено обяснение.

Както е известно, след загубата от Левски с 0:1 Киров даде интервю, в което оспори истинността на думите на президента на клуба Ангел Палийски в тази връзка.

В крайна сметка стана ясно, че Киров остава на поста си старши треньор на Ботев, но е бил порицан заради изказването си след мача с Левски.

Започва обследването на стадиона на Ботев Пловдив

източник: Нова Броудкастинг Груп

Ето пък какво оповести клубът в официално свое съобщение:

На свое заседание, проведено на 24.07.2018 г. Съветът на директорите на ПФК "Ботев" АД взе следните решения:

1. Предвид предстоящото прехвърляне на собствеността на акциите на Клуба и очакваните вследствие на това промени в състава на Съвета на директорите, както и с цел по-голяма оперативност, длъжността Председател на СД временно да се съвместява от изпълнителния директор.

2. Поискани са писмени обяснения от старши-треньора на представителния отбор относно негови публични изявления извън неговата спортно-техническа компетенция.

3.Съветът на директорите потвърждава, че Клубът е обезпечен във вече утвърдената финансовата рамка.

4.В първата седмица на август Клубът ще представи два нови сериозни спонсорски договора.