Берое победи Локомотив Горна Оряховица с 1:0 в последния мач от 6-ия кръг на Първа лига, игран на стадиона в пловдивския квартал "Лаута". В герой за старозагорци се превърна новото попълнение Давид Манга, който реализира единствения гол в двубоя 10 минути, след като се бе появил в игра.

По този начин старозагорци се изкачиха на трето място в класирането с 12 точки, на 4 зад лидера Дунав и на 2 зад Левски за радост на треньора си Александър Димитров, който празнува своя 40-и рожден ден именно в понеделник.

Новакът в елита Локомотив пък остави добри впечатления с играта си, но не успя да стигне до повече от минимално поражение и така остава предпоследен с актив от 2 точки.

Мачът започна доста интересно като само в рамките на една минута двата тима можеха да отбележат.

Първо Локомотив бе близо до гола в 4-ата минута, след като Тихомир Кънев напредна добре вдясно на наказателното поле и с диагонален удар намери страничната греда.

В ответната атака към Неманя Милисавлевич стреля чудесно извън наказателното поле, а топката срещна напречната греда.

След бурното начало обаче играта постепенно се поуспокои като гостите имаха леко превъзходство, но голови положения до края на първата част почти липсваха.

Наставникът на Берое Александър Димитров взе мерки и на почивката предприе две смени, пускайки в игра новите попълнения Давид Манга и Маркитос за сметка на Георги Божилов и Александър Колев.

Това определено подейства добре на играта на беройци като двамата нови играчи раздвижиха играта в предни позиции. Маркитос можеше да вкара в 52-ата минута, когато стреля опасно от малък ъгъл, но Банков улови топката.

Това обаче направи другият нов - Давид Манга 3 минути по-късно. Манга премина майсторски през трима противникови футболисти, след което с отличен удар с левия крак реализира попадение в дебюта си.

Манга можеше да вкара и втори гол, но пасът на Маркитос към него бе избит от Кавдански в 73-ата минута.

В последните 15 минути домакините поеха контрола над играта в търсене на изравнителен гол. Затова помогна и влизането в игра на Матиас Курьор, който се превърна в първия чужденец в историята на клуба.

Усилията на "железничарите" обаче не доведоха до сериозни опасности и в крайна сметка тимът от Горна Оряховица не успя да стигне до изравняването.