Два мача, два пъти голови спектакли, но и два пъти само в рамките на 7 дни Славия отново бързо-бързо напомни на своите фенове за навика си да бъде непостоянен.

Първо дойде головият трилър с Дунав. Русенци дори успяха да се превърнат в едва втория отбор през новия век, който вкарва цели 5 гола като гост на „белите“ в мач от Първа лига.

„Футболистите бяха отпуснати. Просто не мислеха, че този мач трябва да се играе. Така ми изглеждаше. Говорихме цялата седмица, че трябва да изиграем силен мач и да спечелим. За съжаление, не го направихме и се получи се най-лошият мач под мое ръководство“, коментира Загорчич след срещата.

Седем дни по-късно, този път на Националния стадион, Славия се изправи срещу Септември. Началото беше мечтано, но и този път точките убегнаха на клуба от Овча Купел. С гол в самия край Септември стана едва вторият отбор през настоящия сезон, който си тръгва с победа, въпреки че е губил с 0:2 в резултата.

„Нямам думи. Просто съм много съм ядосан. Почнахме добре. Отпускането на отбора, усещането, че мачът е свършил отпускането, че сме запазили мястото си в А група. Това много ме ядосва в играчите. Не показват това, което трябва като игра. В двама мача да получим 8 гола, казах и на играчите това е срамно и ще си помислим как да процедираме занапред. Надявам се и те да са наясно какви глупости направиха“, каза наставникът на Славия след мача.

А равносметката звучи по следния начин. 5 поредни срещи без победа, като в този период Славия допусна 3 загуби.

Негативните резултатите доведоха и до промени в клуба. През седмицата ръководството реши, че вече няма да разчита на трима футболисти. Ранди Онуоха, Стефан Ашковски и Тейнур Марем бяха официално освободени от клуба. А наказанията не спират до тук, като се смята, че още поне няколко играчи са с последно предупреждение.

На дневен ред остава и темата за бъдещето на треньора Златомир Загорчич. Договорът на специалиста изтича през лятото, макар че не един и два пъти президентът на клуба Венцеслав Стефанов е заявявал безпрекословната си подкрепа към човека, извел Славия до Купата на България през миналия сезон.

По последни информации лошите резултати не са промени нагласата към работата на Загорчич, на когото клубът се очаква скоро да предложи нов двугодишен договор.

На терена пък следващият съперник е Локомотив (Пловдив), а белите ще преследват първа победа на стадиона в столичния квартал „Овча Купел“, откакто трайно се завърнаха в своя дом. Далеч не е изключено това да е една от генералните репетиции между двата тима преди баражите за 7-мото място, като Славия и Локомотив вече са сигурни участници в спора за бленуваната 7-ма позиция.

Но ако „белите“ искат да отправят заявка, те ще трябва да покажат и че са си взели нужните поуки. Не само от последните два мача, но и като цяло от последните срещи със „железничарите“. В последните два двубоя срещу Локомотив (Пловдив), Славия се оказваше догонващ в резултата след по-малко от минута игра.

Да, в крайна сметка стигна до точка и в двата случая, но с нажежената атмосфера в „белия“ лагер сега, едно подобно начало може да е пагубно за белите амбиции в срещата.

И така – поредният тест и един голям въпрос. Може ли Славия да се изправи и да покаже, че по-скоро е бил в състояние на нокдаун или отброяването ще стигне до 10 и нокаутът на „белите“ ще бъде потвърден?