Наставникът на Ботев Николай Киров беше изключително доволен от представянето на момчетата си в мача с Дунав. Те надделяха с 3:0, въпреки че дълго време не можеха да разпечатат вратата на съперника.

"Важното беше, че постигнахме тази хубава победа, създадохме доста положения. С изключение на първите 10 минути не се бяхме отпуснали, след това владеехме мача до края. Вкарахме три хубави гола, можеше и още, но съм доволен от старанието на момчетата", сподели Киров пред DIEMA SPORT.

"Разговарях със състезателите, че е важно да сме концентрирани от първата минута, направиха го и се поздравихме със заслужен успех. Важно да има удоволствие и настроение. Когато държим топката трайно, ни се получават нещата. Работим на по-високо ниво, увеличава се самочувствието, защото ни предстоят тежки мачове в Топ 6, а и за Купата", добави треньорът и коментира казуса с четиримата играчи извън ЕС в тима.

"И четиримата извън ЕС знаят каква е ситуацията и всичко зависи от тактическата ни подготовка за всеки мач. Който пасва най-добре, той ще играе и те са наясно", добави треньорът и сподели дали ще има трансфер на Васил Шопов на Колежа през лятото.

"Аз като треньор желаех Васил Шопов още през зимата, но не се получиха нещата. А дали за в бъдеще ще дойде при нас, зависи само от ръководителите, аз засега не мога да кажа нищо", завърши наставникът на Ботев.