Старши треньорът на Ботев Николай Киров сподели очакванията си за предстоящото пловдивско дерби. Пред официалния сайт на клуба наставникът на "жълто-черните" заяви, че в градския сблъсък фаворит няма, а от решаващо значение ще бъде настройката за мача и характера, който футболистите трябва да демонстрират на терена.

"Дербито е мач с по-различен емоционален заряд и нагласата, с която отборите влизат в него често има решаващо значение. Този двубой е важен както за феновете, така и за нас. Моментното състояние на двата отбора в такива дербита не е важно и затова фаворит няма."

"Подготвяме се за тежък мач, в който естествено ще преследваме победата, но сме наясно, че за да я постигнем трябва да вложим максимума на терена. Играчите трябва да бъдат концентрирани от първата до последната секунда и да демонстрират индивидуална и колективна дисциплина."

"Нашият отбор неведнъж е показвал, че има характер и може да побеждава във важни мачове. Вярвам, че сега отново ще демонстрираме воля и себераздаване, които ще ни помогнат много в преследването на успеха."

"Имаме въпросителни около състава и най-вече що се касае до нашата атака. Задачата на нашия екип е в оставащите два дни до мача да изберем най-удачния вариант за стартова единадесеторка, така че да излезем крайни победители в срещата, каквато е нашата основна цел", допълни Киров.