Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров отбеляза, че успехът с 5:0 над Септември е бил напълно заслужен и логичен, след силната игра на тима му през второто полувреме.

"Абсолютно заслужена победа за нашия отбор. Първото полувреме нещата не стояха толкова добре, но през второто започнахме да си подаваме точно по земя и заслужено отбелязахме толкова голове," заяви Киров.

Жълто-черната оса Виана нажили Септември

"Силата на нашия отбор е когато притежава трайно топката. Пред втората част, когато вървеше остро и бързо, всичко се получаваше," продължи той. "През първото полувреме ни липсваше самочувствие, не искахме да рискуваме, действахме на сигурно, а така не се получават нещата през другата врата."

За Тодор Неделев, включил се през второто полувреме, Киров обясни: "Тодор има точно тези качества и самочувствие с топката и с неговото влизане и точността мина на друго ниво."

Фернандо Виана вкара четири попадения, но Киров предпочете да спести крайни похвали: "Той беше човекът, който завършваше, беше на точното място. Такива са качествата му - да избира правилната позиция и да отбелязва."

"За нас бе важно да се върнем на позициите в предната част на класирането, сега вече можем да се борим и за целите си," коментира Киров за мястото в шестицата за Ботев.

"Това, което се случва на нивата над нас, по никакъв начин не влияе. Имам си доверие и не говорим по тази тема. Не коментираме тема и за нови договори, не знам кой я измисли," завърши Киров.