Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров не бе никак щастлив от начина, по който отборът му изпусна инициативата срещу Верея и в крайна сметка загуби с 1:3 от 31-ия кръг на Първа лига.

Серкан Юсеин изведе пловдивчани напред още в 7-ата минута, но до почивката Георги Андонов изравни, а след нея Васил Калоянов и Илиян Йорданов оформиха пълния обрат за домакините.

Верея изпревари Ботев след ценен успех в Стара Загора

„До 35-ата минута контролирахме изцяло мача, вкарахме гол и имахме още ситуации да отбележим втори. Невероятна грешка за изравнителния им гол. Второто попадение падна от статично положение. Работихме върху този елемент в течение на цялата седмица, наясно бяхме, че Верея са силни. Знаехме в кои зони трябваше да има хора и все пак точно оттам ни вкараха. Може би имаше разконцентрация в дадени моменти, но играчите трябва да се пренастроят, защото предстоят много важни плейофи и, разбира се, финал за Купата на България“, каза Николай Киров пред DIEMA SPORT.

„Пропуските ги отдавам на моментни отигравания. Завършващият пас или последният удар не успявахме да ги направим. Мен ме притесняват повече допуснатите попадения. Не може без някакъв кой знае какъв натиск ние да бъркаме и на практика сами да си отбелязваме головете в нашата врата. Не може по такъв елементарен начин да допускаме попадения.“

„Днес направих ротации в състава и дадох почивка на някои. Въпросът е тези, които влизат, да използват всяка минута да доказват самите себе си. Имаме още 1-2 мача, в които могат да се правят ротации. Няма да давам индивидуални оценки и разочарования. Ще гледаме записа и ще видим къде сме допуснали грешки. Нормално е да има такива, които още не са навлезли в ритъм. От началото на полусезона играем с 12-13 души основен състав.“

„Когато сме загубили, няма как да бъдем щастливи и доволни. Не мислим за кое място ще започнем плейофите. Мисля, че отборите, които са ясни за баражите, са равностойни. Съжалявам за елементарно допусната загуба“, заяви Киров.