Старши-треньорът на Ботев Пд Николай Киров говори пред медиите два дни преди първия двубой от новия сезон, в който "жълто-черните" приемат Левски на свой терен в събота от 20.45 ч. Наставникът на "канарчетата" отговори на въпросите на журналистите по отношение на актуалното състояние на тима, кадровите проблеми в навечерието на първенството, селекцията, целите пред отбора, както и сподели очакванията си за предстоящия мач.

Ето какво заяви Николай Киров пред медиите:

Николай Киров

източник: botevplovdiv.bg

"До голяма степен успяхме да свършим планираната  работа в подготовката. Имаме трима състезатели с нарушена подготовка - Стивън Петков, Димитър Пиргов и Диого Кампос. Стивън знаете, че започна със закъснение пълноценната си подготовка, заради операцията, която претърпя, докато Пиргов и Диого получиха травми в хода на подготовката. Все още не съм наясно дали ще мога да разчитам на последните двама, това ще стане ясно в последния момент, но според мен по-скоро няма да могат да играят в събота.

Левски е сериозен отбор и като количество и като качество на играчите, с които разполага. В повечето случаи треньорската промяна се отразява положително, затова очаквам много сериозен мач и по никакъв начин не ни успокояват катаклизмите при тях. Очаквам да излязат пределно мотивирани и настървени срещу нас. Те ще търсят добро представяне в първенството и ще опитат още в първия мач да се реваншират за отпадането си от Европа.

Разузнали сме ги добре от мачовете им с Вадуц и Олександрия. Очаквам да имат по-добър игрови ритъм от нас, защото вече изиграха два официални мача, но ние трябва да намерим начин да компенсираме това тяхно предимство. 

Действително имаме доста юноши в първия отбор. Положението в нашия състав е такова, че трябва да разчитаме на младите състезатели от школата. Въпросът е доколко те са готови, тъй като говорим за момчета на по 16-17 години. Мисля, че при тях по-важно е да израснат физически, защото чисто футболните качества те си ги имат. Надявам се колкото може повече от тях да се развият през новия сезон.

Имаме готовност да привлечем нови играчи. Наблюдавали сме и сме набелязали състезатели, но ситуацията в клуба е такава, че входящ трансфер може да направим, само ако преди това се разделим с някой от нашите футболисти. Всичко е възможно да се случи до затваряне на пазара.

Към момента нямаме поставена конкретна цел от ръководството. Ние, като екип, винаги досега сме искали във всеки нов шампионат да се представяме по-добре от предишния. Така ще бъде и сега", завърши Киров.