"За нас беше много важно да спечелим след злощастната загуба от Левски. Във футбола има равновесие - днес пък спечелихме в последните минути. Получи се равностоен сблъсък. Двата тима се мъчихме да играем футбол, топката да върви по зема. Радвам се, че Жоао успя да реализира двете положения", коментира старши треньорът на Ботев Николай Киров след победата с 2:1 над Берое в 34-ия кръг на Първа лига, Първа шестица.

"Нашият отбор често бележи, но път и често допуска голове. Въпросът е там, че двата отбора играем открит и приятен футбол, и е нормално, когато и двата тима искат да бележат, това да се случва", добави Киров.

"Може би за един неизигран финал, за който много съжаляваме. Искахме да доставим това удоволствие на нашата публика. По-добро представяне от миналата година, което е добре. Лично за мен стои разочарованието от неизиграния финал. Имахме възможността да видим през миналата година усещането да играеш в Лига Европа, което е невероятно. Жалко е, че няма да сме там", сподели още Николай Киров.

"Гледат се достат състезатели. Хубавото е, че през тази седмица нещата около клуба придобиват някаква яснота и дано скоро знаем с какво ще разполагаме като бюджет, за да сме наясно и със селекцията", заяви Киров.

"Удължаването на концесията е много важно решение за клуба и дай Боже да се построи това съоръжение. Да, оптимист съм. Наистина на Колежа усещането е невероятно. Надявам се в най-скоро време всички да имаме възможността да го видим", коментира треньорът на Ботев.

Попитан за информациите за интерес от Лудогорец към Тодор Неделев, Николай Киров заяви: "Не, не съм водил разговори с него за това. Той е мисля най-добрият български състезател в първенството и е нормално да има интерес към него. По-нормално нещо от това да има интерес към Тодор Неделев няма."