Тийм мениджърът на Ботев Пловдив Асен Караславов заяви, че бъдещето на Николай Киров начело на Ботев Пловдив не е било поставяно под въпрос.

„Твърдо Николай Киров остава треньор на Ботев. Той си има дългосрочен договор и смятам, че има още какво да развие в отбора“, сподели Караславов.

„Мислим за селекция – кои футболисти ще останат, с кои ще се разделим. Даже мисля, че малко закъсняваме с този процес“, добави той.

„Водим преговори конкретно с един български футболист, за чужденците е още рано.“

Асен Караславов коментира и вероятността звездата на „канарчетата“ Тодор Неделев да остане още един сезон при жълто-черните.

„Нормално е за Неделев да има запитвания. Има доста запитвания и мисля, че трудно ще бъде задържан. Ние като клуб искаме винаги да играе за Ботев, но трябва да се съобразим с неговото решение.“

Отпадането от турнира за Купата на България почти сигурно оставя Ботев извън европейските клубни турнири през следващия сезон. Въпреки това Кааславов е уверен, че сезона не е провален, а жълто-черните все още имат своите шансове да се намесят в битката за третата позиция.

„Не е провален. Стягаме се за този мач с ЦСКА и след това да отидем на Левски и да хвърлим всички усилия и да се върнем в играта“, каза още Асен Караславов.