Старши треньорът на Ботев Николай Киров заяви след равенството 1:1 срещу Славия, че на 99% ще остане начело на тима след проведените разговори.

"Не искам да коментирам резултата. Не съм доволен от първото полувреме. Проспахме го. Второто полувреме излязохме доста по-мобилизирани. Но първото полувреме ни костваше победата." "Ще видим през следващата седмица, но Славия стоеше по-добре първата част. Равенството е закономерно."

"На почивката трябваше да се предприемат мерки и в последните 30 минути заиграхме схема 4-4-2. Липсваше ни агресия през първата част и не стигахме до първа и втора топка. Жалко, че чак второто полувреме го направихме. Имаше малко игрово време, накъса се играта с травми и картони. Нямаше динамика, за да има положения."

"Не коментирам съдийството. По-агресивната игра доведе до някои травми."

"Стивън Петков сме го коментирали доста пъти. Той е млад, ще разгръща потенциала си. Чисто физически се подобрява вече и ще разчитаме повече на него." "Нека да видим как стоят с контузените, да направим преценката, засега ще отпочинат 2-3 дни и ще направим план как да излезем от сутацията. Очаквам трудно гостуване."

"Водили сме разговори за оставане. На 99 процента оставам. Дали сме насоки към ръководителите, работим в синхрон за селекцията. На Иван Чворович ще бъде предложено продължение на договора. Ако продадем някого, ще привлечем адекватен заместник." "Не мислим за Купата, има доста време до мача с Литекс, няма слаби отбори на четвъртфиналите", сподели Николай Киров.