Старши треньорът на Ботев Николай Киров заяви след равенството с Етър Велико Търново, че отборът е изиграл лош мач и не е заслужавал да спечели.

„Не успяхме да спечелим, защото не заслужавахме. Лош мач за нашия отбор, в който поне спечелихме една точка. Знаехме от самото начало, че ще ни бъде трудно от сгъстения цикъл от мачове, които трябваше да изиграем“, коментира Киров.

„Така бяха планирани нещата и като подготовка. В трудни моменти на преден план трябва да излиза волята, а в днешния мач и особено през първото полувреме нещата не стояха добре“, добави треньорът на Ботев.

„Мотивацията в Лига Европа е различна и се играе различен тип футбол.“

„Знаехме, че през август ще се натрупа умора. Нямахме нужните ротации в състава за вътрешния шампион. Лошото е и текучеството на състезатели в нашия състав. Тръгват си едни, а тепърва влизат други, които не са в необходимия ритъм. Паузата трябва да я използваме по най-добрия начин, за да вкараме хората, които са поизостанали в нужния ритъм.“

„Реално утре ще проверим в какво чисто физическо състояние е, когато му се направят нужните тестове. Последният му мач е на 24 май. Надявам се бързо да се аклиматизира. Особено при южноамериканците по-трудно. Надявам се да е в добро физическо състояние. От това зависи неговото включване в игра“, продължи наставникът на Ботев.

„Надявам се Стивън Петков да започне да тренира на 100% в понеделник. Травмата не е тежка.“

„Сега в последния момент ни се налага да търсим заместник на Виктор Генев. Лошото е, че пак трябва да се аклиматизира към отбора и не знам в какво състояние ще е този играч. Не са добре тези чести ротации в състава. Не е добре хора да си тръгват и да идват в течение на първенството.“

„Цветомир Панов е заслужил повиквателната в националния отбор с изявите си.“

„Левски ми се струва различен под ръководството на Делио Роси.“

„Ние трябва да използваме паузата най-вече за презареждане.“

„В България няма нито един съперник, който може да бъде подценен.“

„Важно е да използваме времето в паузата, за да може в следващите мачове да се представим по-добре“, каза още Николай Киров.